tisdag 24 juli 2007

Ohio Bureau of Motor Vehicles








Nu har vi börjat den smärtsamma processen att ta körkort. Det visade sig när vi väl var på rätt plats att man behövde en till liten förbannad blanket ifylld. Förutom svenskt körkort, anställningsbevis, pass, visum så behövdes ett brev från min arbetsgivare att Hanna är medföljande (hur hon nu skulle kunnat få visumet annars...) . Vi fick även fylla i en blankett för 20 dollar för att konvertera informationen på vårt körkort som ändå inte är giltigt i detta fall.





På denna underbara myndighet jobbar USA:s mest (not)servicevänliga människor som verkligen älskar att gå till jobbet på morgonen. Det verkar vara mens på hela högen samtidigt. De flesta har dessutom asses size of Brazil.




USA:s genomsnitt samlas dessutom på detta ställe då alla måste komma hit. Nya körkortsinnehavare (från 16 år), nyinflyttade till staten, förnyare samt invandrare som oss.


Nåja, efter 5 timmar lyckades vi ha skrivit den teoretiska delen provet (10 min) och nu har vi bara uppkörningen kvar. Den ska vi göra i mitten av augusti är det tänkt (om det nu inte saknas några fler korrekt ifyllda formulär).

MEN, detta borde vara en av de sista tunga formella saker som skall göras. Förutom att barnen skall börja skolan (hela inköpslistan till skolstarten skall inhandlas), bilar skall köpas och försäkras, barnen skall vaccineras och dem där pengarna jag skickade från Sverige för en vecka sedan skall komma in på vårt konto här.


LOL//Benke

6 kommentarer:

Anonym sa...

Dont't you ever write in Swedish about our License system again!

Anonym sa...

Oooops. Sorry. It's just that the most innermost frustrations have to be ventilated in your native language, to get the right picture. No offence!

Anonym sa...

Tur att ni tog med cyklarna :-)

Anonym sa...

Faktiskt! Fast det är lite att leka med livet, det också. Benke lyckades hitta en State Park i närheten som har en rolig slinga för MTB, och han har även utmanat ödet och cyklat till jobbet längs Highways. På jobbet betraktar dem honom som en galen svensk, förstås. Men det är inte förbjudet, och då funkar det ju. Barnen vill inte sticka ut och cyklar mest på gården. Jag har varit rätt galen och gått/sprungit mest i omgivningen. Man får blickar, men ja ja, det bjudar vi på.

Anonym sa...

I remember the last time Benke tried to take a driverslicence......
Try and try again!!
Today we have some sunshine.
Nu orkar jag inte skriva på engelska längre. Det är jättejobbigt ;-)
Vi funderar på att göra en liten utflykt till Årsta havsbad idag.
Vi undrar förståss vad ni har för väder hos er.
Kul med alla bilder. Vi saknar er naturligtvis ännu mer när vi tittar på dem. på söndag firar vi Anna. Trots bortfallet av nära/kära, verkar det som vi blir 19 personer. Camilla sitter här bredvid mig. Hon hälsar så mycket.
Pussar & Kramar från storasyster och resten..

Anonym sa...

You should´t tell all my collegues and friends about that Sister!!!